top of page

L'home insomne

En aquest espectacle, Carles Dénia se submergeix de nou en el repertori popular per a nodrir-se una vegada més de l’esència musical valenciana, i se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la llibertat pels quatre cantons. És un obra moderna, de tan radicalment esencial com és. 

Seguidilles, malaguenyes, albades, jotes, fandangos cants de treball i cant d’estil… sonen en la veu i en les cordes de Dénia i de la seua rondalla, La Nova Rimaire, noves i fresques, terriblement actuals.

CARLES DÉNIA: cant, guitarra i direcció artística

VICENT CARRASCO: guitarra i guitarró
TOBAL RENTERO: guitarró i guitarra

PACO LUCAS: bandúrria, llaüt
CARLOS LUCAS: bandúrria

Premis i nominacions

Seleccionat per la Transglobal Word Music entre els millors discs de 2015

Nominat al Premi Ovidi al Millor Disc de 2015

Nominat a Millor Cançó de 2015 per "Bolero de l'home insomne"

La crítica ha dit:

“Este disco me tiene totalmente cautivado… El cant d’estil recuperado por un artista tan grande como Carles Dénia… Fantástico. Nos ha hecho muy felices por lo que supone de recuperación de la tradición del cante valenciano”

Radio 3-RNE

 

“… Dénia demostra que és un músic i intèrpret extraordinàriament dotat. I la presentació en directe del nou disc no fa més que ratificar aquesta impressió… Té un olfacte especial per revestir cada peça dels arranjaments adients… amb solvència artística i un indubtable “duende” a la manera valenciana. L’àlbum d’un gran senyor del folk”

El temps

“… Dénia tiene lo que se llama voz negra en algunos cantantes de flamenco… Nos parece fantástica su propuesta tanto por su conocimiento del género (Cant d’estil) y sus textos nuevos, como por el dominio de los resortes y la libertad creativa en el canto”

Radio Clásica-RNE

“… Un disco absolutamente magnífico... Carles regresa en este trabajo al repertorio tradicional valenciano, demostrando de nuevo una personalidad y una calidad que realmente se salen de lo habitual… Vaya por delante nuestra recomendación más absoluta hacia este trabajo y por extensión hacia este músico”.
Diariofolk

bottom of page